Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
13.11.2014 16:34 - Как да не пълнеем през зимата
Автор: vladikoff Категория: Спорт   
Прочетен: 3940 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 15.11.2014 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

През лятото обикновено похапваме по-леки храни като салати, плодове, млечни продукти, риба и пиле. През зимата обаче българите си обичат трапезите - тлъсти свински меса, наденички, пържолки, консерви, баници, тутманици, сладкиши. Всичко от изброените са висококалорични продукти, които влияят на организма ни по единствен начин, а именно с натрупване на масни клетки и оттам: повишаване на телесното тегло през есента и зимата.

Обяснението е просто - високата калорийност на тези храни е необходима за нормалната терморегулация на тялото, навън е студено и организмът трябва да произвежда повече топлина, за да се предпазва от болести и простудни заболявания.
Резултатът е видим, често качваме между 3 и 8 кг през зимата, в зависимост от пола и фигурата. Това може да се избегне с контролиран хранителен режим или с редовен спорт.

Когато пристигнах в Китай тази есен, бях качил 5 кг. Още първия ден в кампуса, започнах да тичам по 3,5 км на ден - това са 10 обиколки на стадиона и отделно да правя втора тренировка - таекуондо или фитнес на открито (лостове и успоредки). Без да спазвам някаква диета, за две седмици стопих петте килограма и в момента наблягам на изчистващи упражнения за релеф на коремна преса и ръце. Интересното е, че специално в университета, в който преподавам, нямаше интерес към тае-бо.

Може би това се дължи на профила на жените, които тренират тае-бо в Европа и Америка - предимно работещи дами, които държат на външния си вид, имат високо самочувствие и доходи, които им позволяват редовни тренировки. Китайките и по-специално в този колеж, са скромни, срамежливи и нямат високи доходи. Освен това са много слаби и нямат стимул да правят високоинтензивни кардио тренировки.  Тук, като част от часовете на колежа, имат задължителни тренировки на кунг фу, а освен това аз започнах да водя група по таекуондо, колкото и на колегите инструктори по китайския традиционен у-шу стил да не им е приятно. 

В самия град Шанхай е друго нещо - това е най-големият град в света и там интересът към тае-бо и кик-фит е много голям, както и към зумба. Другата седмица съм поканен в 2 фитнеса да направя открити тренировки и подозирам, че залите ще са пълни. Искам да завърша с акцент върху това, с което започнах тази статия - за да няма йо-йо ефект и рязко качване на килограми - не спирайте тренировките, дори опитайте да ги направите още по-интензивни. Също така опитайте да ограничите мазните и тестените храни на обед и вечер. Трудно е, но не е невъзможно.

迪米

П.П. Харесва ли ви първият ми плакат в Китай? За съжаление йероглифите не можаха да излязат и трябваше да се дописват на ръка на белия фон. 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cerise - Плакатът е
07.12.2014 08:49
едно добро хрумване, на мен лично ми допада. Поздравления за успеха - да водиш група по таекуондо в Китай си е признание. И благодаря за съвета - как да свалим 5 кг без диети - това е супер... :)/никак не обичам диетите, така че в този смисъл - постинга много ме зарадва/ ... Приятен почивен ден от мен!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vladikoff
Категория: Лични дневници
Прочетен: 608330
Постинги: 98
Коментари: 394
Гласове: 1246
Спечели и ти от своя блог!